Rolada wołowa II

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wołowe bez kości

    8 plastrów
  • marchew

    2 szt.
  • cebula

    1 szt.
  • ogórek kiszony

    2 szt.
  • kiełbasa śląska

    15 dkg
  • musztarda

    8 łyzeczek
  • sól

  • olej do smażenia

    3 łyżki
  • mąka

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Rolada wołowa II foto
Płaty mięsa rozbić. Obraną marchew , kiełbasę i ogórki pokroić na słupki a cebulę w piórka.
Krok 2 - Rolada wołowa II foto
Płaty mięsa przyprawiamy solą i pieprzem a następnie smarujemy musztardą. Na każdy płat mięsa kładziemy porcję ogórka,kiełbasy,marchewki i cebuli. Mięso zwijamy w roladę ,spinamy wykałaczkami. Kładziemy na rozgrzany olej,podsmażamy z wszystkich stron. Dusimy do miękkości mięsa,w razie potrzeby podlewamy wodą. Wywar spod mięsa zagęszczamy mąką, w celu uzyskania sosu.
Krok 3 - Rolada wołowa II foto
Ciepłe rolady wykładamy na talerz,podlewamy sosikiem , podajemy z ziemniakami i , np. młodą kapustą z koperkiem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (24)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MAR3STA 29.01.2016 20:21
Smaczne mięsko
Beata23 19.12.2013 20:24
z wołowiny jest najlepsza
Alex_M 07.12.2013 15:05
pyszne mięsko! :)
ONY_za_kare 26.11.2013 13:18
fantastyczna rolada
caralajna 18.10.2013 07:48
świetna prezentacja, zawsze bardzo lubiłam takie rolady
Pani Domu 08.10.2013 14:13
przepyszny obiad
misia53 24.09.2013 18:50
pyszna rolada (można by rzec śląska), szkoda tylko ,ze wołowina taka droga ... ale jak się ma na coś smak ....
Dorian 19.09.2013 23:33
pyszne miesko
Róża1 19.09.2013 11:35
pyszne roladki !!
Motorek 15.09.2013 20:38
Pyszna roladka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat