Rolada wołowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wołowe

    0,5 kg
  • boczek

    5 plastrów
  • cebula

    1 szt
  • ogórek kiszony

    2 szt
  • musztarda

    5 łyzeczek
  • Kucharek przyprawa do potraw

  • pieprz

  • olej

  • woda

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mieso pokroic w plastry,rozbić ,posmarować musztardą.Nałozyć plaster boczku,pokrojoną w kostke cebule i plasterki ogórka kiszonego.Posypac kucharkiem i pieprzem.Zwinąć w rolade i obwiązac białą nitka ew.wykałaczkami.Smarzyc na goracym oleju do miekkosci mięsa,podlewac woda w razie potrzeby.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (43)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IZABELA29 02.12.2013 09:15
pyszne roladki
anemon 12.10.2013 11:56
Pyszny obiad u Ciebie.
mirosława4 02.05.2013 19:44
bardzo lubimy a w szczególności wołowe
artur7 25.04.2013 06:35
juz bym mogl sprobowac
Grażyna13 28.03.2013 08:24
co za pyszne smaki :)
Grazyna0211 19.03.2013 13:45
bardzo lubimy taki rolady
Kas2 22.09.2012 23:03
znakomita na obiad
Pani Domu 25.08.2012 15:39
pyszne mięsko
Cukiereczek13 03.08.2012 11:57
uwielbiam takie połaczenia :)
Łukasz15 05.07.2012 09:32
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat