Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada wiśniowa z czekoladowym kremem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3 szt
cukier 12 dag
mąka 4 łyżki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
sól do smaku
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
MASA I PRZYBRANIE:
cukier 1 łyżka
wiśnie bez pestek 60 dag
czekolada miętowa 40 dag
śmietana kremowa 30% 600 ml
kakao 1 łyżeczka
zagestnik do smietany do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada wiśniowa z czekoladowym kremem

300 g czekolady zagotować ze śmietaną.Ostudzić.Ubić z zagęstnikiem i łyżką cukru.Białka ubić na pianę z 100g cukru i szczyptą soli.Połączyć z żółtkami,mąkami i proszkiem do pieczenia.Rozsmarować na blasze wyłożonej papierem pergaminowym.Piec około 10 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 stopni.Wyjąć na pocukrzoną ściereczkę.Zawinąć razem w rulon.Ostudzić.Ciasto odwinąć,rozsmarować na nim 2\\3 czekoladowej masy,nałożyć wiśnie.Zwinąć roladę,posmarować resztą kremu,posypać kakao.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona45 07.06.2011 09:18
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak