Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada wieprzowa.

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1 kg
ser żółty
cebula 2 szt
ząbek czosnku 3 szt
jajko 2 szt
por
Bułka tarta klasyczna Prymat
natka pietruszki
Pieprz czarny mielony Prymat
sól

Porada

Mieso mielone dowolne.

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada wieprzowa.

Cebule pokroic w drobna kostke,mieso wymieszac z cebula,jajkami i bulka tarta.Doprawic do smaku.Biale czesci porow oczyscic,przekroic wzdloz,oproszyc sola I dusic na odrobinie oleju az zmieknie.Na posmarowanej olejem foli aluminiowej uformowac z miesa prostokat,na miesie ulozyc polowe plasterkow sera zoltego I pory.Zapomoca folii ciasto zwinac w taki sposob by powstala rolada.Piec ok 1,5 godz w temp.200 st.Pod koniec pieczenia ulozyc na roladzie plastry sera zoltego.Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 06.11.2014 18:49
musi byc bardzo pyszne
Ewelina1991 06.11.2014 16:33
smakowicie wygląda
Konczi 06.11.2014 15:18
Pyszna roladka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak