Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada wieprzowa z brokułami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 500 g
brokuł 1 szt
jajko 1 szt
ser żółty 100 g
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżeczka
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
Papryka ostra mielona Prymat 1/4 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczka
olej do smażenia 2 łyżka
sól i pieprz

Porada

Farsz można zastąpić pieczarkami lub według własnych smaków

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada wieprzowa z brokułami

Mięso włożyć do miski, dodać jajko, musztardę, majeranek, sól, pieprz, paprykę ostrą,
paprykę słodką i wszystko razem wyrobić na jednolitą masę.
Brokuła zalać wrzątkiem na około 3 min , wyjąć i pokroić drobno.
Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Masę mięsną rozłożyć na folii aluminiowej w formie prostokąta, a na niej brokuły i ser.
Posypać delikatnie solą i pieprzem.
Zwinąć jak roladę pomagając sobie folią.
Piec w długiej foremce keksowej w 200 stopniach C do zarumienienia się góry mięsa.
Podawać pokrojoną w plastry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak