Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada wieprzowa śliwkowo-rodzynkowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wieprzowa
marynata
mielona kolendra
sos sojowy
Nadzienie:
śliwki suszone 200 g
rodzynki 100 g
wódka 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada wieprzowa śliwkowo-rodzynkowa

Składniki marynaty mieszamy, nacieramy mięso, zostawiamy na dobę w lodówce. Po tym czasie rozcinamy tak by w środku zawinąć nadzienie, lekko rozbijamy.

Śliwki i rodzynki zalewamy wódką, zostawiamy na 12 godzin mieszając co jakiś czas.

Układamy nadzienie na mięsie, zwijamy, sznurujemy, wkładamy w rękaw do pieczenia i do blaszki (do której wlewamy pół szkl wody). Pieczemy ok 1 godz w 200st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maryśka 22.05.2011 21:23
wyglądają smakowicie
Ewa111 12.10.2010 11:57
Bardzo dobry pomysł na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak