Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada wieprzowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 1 kg zmielanej
łopatka wieprzowa 1 pasek w całości
papryka czerwona 1 sztuka
czosnek 3 ząbki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
jajko 1 sztuka

Porada

Można również posypać pietruszką to mięso jak ktoś lubi. ja preferuję bez.

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada wieprzowa

Do mięsa mielonego dodajemy czosnek ,jajko ,sól oraz pieprz , dodajemy pokrojoną paprykę w kostkę i mieszamy . Przekładamy do foremki w środek dodajemy pasek łopatki oprószonej pieprzem i solą z obu stron i przykrywamy resztą masy mięsnej wierzch i włożyć do piekarnika na 200 stopni na ok.1 .5 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maridka19 08.12.2014 10:47
Polecam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak