Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada wieprzowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe 1 kg
mięso mielone wieprzowe 30 dkg
sól do smaku
pieprz do smaku
olej 2 łyżki
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat do posypania
kminek do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada wieprzowa

Mięso wieprzowe w kawałku przekroić wzdłuz i rozbić tłuczkiem, aby powstał jeden duży płat mięsa, przyprawić solą i pieprzem. Mięso mielone też przyprawić solą oraz pieprzem.
Na brzegu płata mięsnego ułożyc mięso mielone i zawinąć do środka w roladę. Obwiązać mięso sznurkiem, posmarować olejem, posypać przyprawą do wieprzowiny oraz kminkiem i upiec w piekarniku w 200 stopniach do miękkości.
Podawać jako danie obiadowe lub w plastry do kanapki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 08.03.2013 16:26
pyszny obiadek :)
Izabela/bella81 05.02.2013 07:37
smaczne
Norgiusz 13.12.2012 20:55
na pewno smaczna
mirosława4 30.08.2012 21:18
smakowita
pacpaw 24.08.2012 21:57
dawno już nie robiłem takich roladek
Puszcza 20.08.2012 11:03
bardzo fajna, a z samej wieprzowiny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak