Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada warzywna

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

40 g cebuli
20 g ogórkow kwaszonych
20g grzybów marynowanych
150 g wolowiny
30 g sardynek
żółtko jajek
sól, pieprz
Musztarda sarepska Prymat
przyprawa uniwersalna Kucharek
szynka konserwowa 4 plastry
200ml rosołu
białko
10g zelatyny
sól
pomidor
cytryna
natka pietruszki
koncentrat 10 g

Przepis i sposób przygotowania na: rolada warzywna

Ogórki, Grzybki, cebule pokroic drobno i wymieszac ze zmielonym miesem rozdrobnionymi sardynkami oraz żółtkiem, doprawic do smaku.
Przygotowana paste zawinac w plastry szynki formowac rulony, ulozyc je na poln=misku i uekorowac.
Do bulionu dodac koncentrat pomidorowy, bialko, namoczona i rozpuszczona zelatyne wszystko razem zagotowac na malym ogniu, doprawic do smaku, przecedzic przez scierke, wystudzic. Tezejaca galaretka zalac przygotowane roladki.

Ps. Jest to danie bardzo pracochlonne!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak