rolada warzywna

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 40 g cebuli

  • 20 g ogórkow kwaszonych

  • 20g grzybów marynowanych

  • 150 g wolowiny

  • 30 g sardynek

  • żółtko jaja

  • sól, pieprz

  • musztarda sarepska

  • przyprawa uniwersalna Kucharek

  • szynka konserwowa

    4 plastry
  • 200ml rosołu

  • białko

  • 10g zelatyny

  • sól

  • pomidor

  • cytryna

  • natka pietruszki

  • koncentrat

    10 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki, Grzybki, cebule pokroic drobno i wymieszac ze zmielonym miesem rozdrobnionymi sardynkami oraz żółtkiem, doprawic do smaku.
Przygotowana paste zawinac w plastry szynki formowac rulony, ulozyc je na poln=misku i uekorowac.
Do bulionu dodac koncentrat pomidorowy, bialko, namoczona i rozpuszczona zelatyne wszystko razem zagotowac na malym ogniu, doprawic do smaku, przecedzic przez scierke, wystudzic. Tezejaca galaretka zalac przygotowane roladki.

Ps. Jest to danie bardzo pracochlonne!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat