Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada warzywna

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

ziemniaki ugotowane 600 gram
mąka ziemniaczana 2 łyżka
mąka pszenna 1 łyżka
jajko
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku

Farsz

marchew 150 gram
pietruszka 1 sztuka
groszek zielony 90 gram
por (biała część)
brukselka 80 gram
brokuł 80 gram
koncentrat pomidorowy 2 łyżeczki
Musztarda rosyjska Prymat 1 łyżeczka
Pieprz ziołowy mielony Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
olej do smażenia

Dodatkowo

jajko do smarowania

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada warzywna

Kroki postępowania

1
Ziemniaki przecisnąć przez praskę lub dokładnie ugnieść i wymieszać z przyprawą, solą, mąką i jajkiem.
Krok 1 - Rolada warzywna foto
2
Marchew i pietruszkę zetrzeć na grubych oczkach tartki. Pora pokroić w półplasterki. Brokuł, groszek i brukselkę osobno obgotować w osolonej wodzie i na sitku schłodzić zimną wodą.
Krok 2 - Rolada warzywna foto
3
.Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju, zeszklić pora, dodać marchewkę z pietruszką, posolić i podsmażyć. Pod koniec dodać koncentrat pomidorowy, musztardę i pozostałe warzywa. Doprawić pieprzem ziołowym i w miarę potrzeby solą.
Krok 3 - Rolada warzywna foto
4
Na stole położyć prostokąt folii spożywczej i natłuścić olejem. Ziemniaki wyłożyć na folię formując prostokąt.
Krok 4 - Rolada warzywna foto
5
Na wierzch wyłożyć farsz.
Krok 5 - Rolada warzywna foto
6
Pomagając sobie folią, zwinąć roladę.
Krok 6 - Rolada warzywna foto
7
Gotową roladę przenieść z folią i zsunąć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Posmarować roztrzepanym jajkiem.
Krok 7 - Rolada warzywna foto
8
Piec 30 minut w temperaturze 195 stopni, do zrumienienia.
Krok 8 - Rolada warzywna foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 17.02.2015 22:01
fajnie wygląda
adelajda 17.02.2015 19:30
Pyszności serwujesz :)))
wwwiolka 17.02.2015 19:06
Bardzo fajny przepis.
RenataZ-et 17.02.2015 18:33
musiała smakować! :)
marenka 17.02.2015 18:25
Fajny przepis:)
patryska76 17.02.2015 18:01
wygląda przepysznie! :)
cooked 17.02.2015 17:47
świetny przepis
ilka01 17.02.2015 17:44
wygląda bardzo apetycznie :)
kanu83 17.02.2015 17:39
Super- podoba mi się
ao_12 17.02.2015 17:19
fajny pomysł, zabieram przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak