rolada waflowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • konfitura wiśniowa

    1 słoiczek
  • rodzynki

  • skórka pomarańczy kandyzowania

  • andrut

  • kajmak

    1 puszka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wafla wysmarować kajmakiem i piętrowo wysypać orzechami, rodzynkami i skórką kandyzowaną. Dodać konfiturę z wiśni. Za pomocą milgotnej ściereczki zwijać piętra watla w roladę. Odstawić na około dobę. Kroić w kromki/ plastry.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat