Rolada w skórce z kurczaka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • skóra z kurczaka

    2 płaty
  • ser cheddar

    200 g
  • papryka

    1 szt
  • cebula czerwona

    1 szt
  • filet z kurczaka

    300 g
  • natka pietruszki

    2 lyzki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • majeranek

    do smaku
  • szałwia

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wiec tak , każdy pomyśli o co chodzi z tą skórą :D
Ja kupując kurczaka ,zostawiam skórki do rosołu .
Ale oddzielajac pierś od kosci mamy na niej też skórę i postanowiłam zrobić danie własnie w takiej skórce .
Więc ładnie sobie odciełam płat taki 10cmx15cm
Ser kroimy w kostkę , ceblukę także .
Fileta kroimy bardzo drobno do niego dajemy poszatkowaną pietruszkę i doprawiamy przyprawami , dodajemy resztę składników czyli ser i cebulę ,a także paprykę ,układamy porcję farszu na skórze i zwijamy , mozemy to zszyć lub spiać wykałaczką , pieczemy w piekarniku ok 15 min :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Rafał10 03.06.2013 21:05
Wygląda bardzo smacznie :) Uwielbiam takie pyszne połączenia!
Anna133 03.06.2013 20:53
miło że si podoba :)
Barbara13 03.06.2013 19:29
Baardzo ciekawy przepis,do ulubionych:)
Anna133 03.06.2013 17:40
smak nie powtarzalny ;)
cukiereczek 03.06.2013 17:37
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat