rolada w kapuscie wloskiej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mielone mięso

    70 dkg
  • jaja

    4 szt
  • suche kajzerki

    2 szt.
  • sperzane liscie kapusty

    8 szt
  • mąka

    0.5 szkl
  • sół, pieprz, oregano

  • wino białe

    1 szkl.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

namoczone kajzerki dodajemy do mleka z posiekana cebula,sola,pieprzem oraz przyprawa.starannie mieszamy. liscie rozkladamy a na nie nakladamy mieso zwijamy roladki. obwiazujemy nitka. optaczamy w jajku i w mace. roladki obsmazamy na oleju.po czym wkladamy do naczynia zaroodpornego i podlewamy winem.posypujemy oregano i pieczemy 60 minut. kroimy roladki w grube paski..mozma polac sosem pomidorowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IZABELA29 05.10.2010 10:45
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat