Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada w kapuscie wloskiej

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielone mięso 70 dkg
jaja 4 szt
suche kajzerki 2 szt.
sperzane liscie kapusty 8 szt
mąka 0.5 szkl
sół, pieprz, oregano
wino białe 1 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: rolada w kapuscie wloskiej

namoczone kajzerki dodajemy do mleka z posiekana cebula,sola,pieprzem oraz przyprawa.starannie mieszamy. liscie rozkladamy a na nie nakladamy mieso zwijamy roladki. obwiazujemy nitka. optaczamy w jajku i w mace. roladki obsmazamy na oleju.po czym wkladamy do naczynia zaroodpornego i podlewamy winem.posypujemy oregano i pieczemy 60 minut. kroimy roladki w grube paski..mozma polac sosem pomidorowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 05.10.2010 10:45
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak