Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada w białej czekoladzie

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 6 łyżek
cukier 4 łyżki
jajko 3 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jabłka 1 kg
cukier waniliowy 1 op
galaretka truskawkowa 1 op
biała czekolada 1 tabliczka

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada w białej czekoladzie

Białka oddzielić od żółtek. Z białek ubić pianek, dodać cukier i zmiksować. Dodać żółtka i ponownie zmiksować. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Całość zmiksować. Formę do pieczenia o wymiarach 22x38 wyłożyć papierem do pieczenia. Na papier wylać ciasto. Piec w temperaturze 200 stopni przez 8-10 minut. Po upieczeniu szybko wyłożyć ciasto na ściereczkę i zwinąć w rulon.Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Przełożyć do garnka, dodać cukier waniliowy i zagotować. Na koniec dodać galaretkę, wymieszać i jeszcze chwilkę razem gotować. Ciepłe nadzienie wyłożyć na biszkopt i zwinąć w rulon. Roladę schłodzić. Czekoladę rozpuścić i polać nią roladę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 24.04.2014 06:16
ślicznie wygląda
Krzysztof15 23.04.2014 18:30
wyglada apetycznie
stokrotka 23.04.2014 17:50
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak