Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada szpinakowa z łososiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak mrożony 30 da
jajko 4 szt
serek almette 40 da
łosoś wędzony plastry 30 dag
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada szpinakowa z łososiem

Szpinak rozmrozić, osączyć na sicie i podsmażyć na maśle z dodatkiem soli czosnkowej i pieprzu. Po wystudzeniu połączyć z żółtkami. Białka jajek ubić na sztywną pianę i delikatnie połączyć ze szpinakiem. Wylać do prostokątnej formy u piec przez 15 minut w 180 stopniach. Pu upieczeniu wystudzić. Serek almette rozdrobnić widelcem i posmarować biszkopt szpinakowy. Na serku rozłożyć plastry łososia. Zwinąć roladę, owinąć ciasno papierem do pieczenia lub folią spożywczą i ostudzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izka192 12.05.2014 10:56
coś pysznego
Róża1 21.11.2013 23:01
wspaniała !!!
JOANNA16 15.11.2013 18:58
mmmmm wygląda smacznie
Jansko 27.10.2013 10:48
smaczna przekąska
matesko 21.10.2013 09:11
apetycznie wygląda, chętnie bym spróbowała
okrysia 20.10.2013 09:00
SMACZNE TO!
Skoter 19.10.2013 11:43
zachęca do zrobienia i zjedzenia
ana1 19.10.2013 08:40
wspaniale wygląda
Christopher 18.10.2013 19:41
Bardzo ładnie Ci to wyszło
adelajda 18.10.2013 19:40
Bardzo lubię !!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak