Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Rolada szpinakowa z filetem drobiowym

0.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko
5 szt
mąka pełnoziarnista
3 łyżki
majonez
3 łyżki
szpinak mrożony
200 g
ser żółty
200 g
czosnek
1 ząbek
masło
1 łyżka
filet z kurczaka
600 g
pieczarki
300 g
cebula
1 mała
suszone pomidory
olej
2 łyżki
sól i pieprz
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada szpinakowa z filetem drobiowym

1. Szpinak rozmrażamy i osączamy na sicie.
Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i szpinak,, solimy do smaku i chwilę przesmażamy. Odstawiamy do wystudzenia.
2. Pieczarki oczyszczamy, myjemy i ścieramy na grube wiórki, cebulę drobno siekamy.dusimy razem na oleju do odparowania wody, studzimy.
Filet myjemy, osuszamy,kroimy na plastry,które lekko rozbijamy tłuczkiem i posypujemy przyprawą kebab-gyros.
3. Ser siekamy w malakserze albo trzemy na małe wiórki.
Jajka wbijamy do miski, roztrzepujemy, dodajemy majonez, szpinak, ser i mąkę, wszystko starannie mieszamy.
4. Blaszkę o wymiarach 35x28 wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy masę jajeczno-szpinakową, wyrównujemy powierzchnię, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180*C na 15 minut.
5. Wyjmujemy nasz omlet i na jeszcze ciepłym układamy płaty mięsa, na nich pieczarki, a na środku suszone pomidory osączone z oliwy.
Zwijamy dłuższy bok w roladę dość ciasno pomagając sobie papierem na którym leży.Zawijamy całość w papier i wkładamy do piekarnika na pół godziny.
Podajemy pokrojoną w plastry jako przystawka na zimno lub na ciepło jako dodatek do drugiego dania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagienka0612 19.12.2017 12:37
A jaka temperatura piekarnika, jak już się wkłada roladę po raz drugi do piekarnika już z mięsem?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak