Rolada szpinakowa z cytrynowym serkiem i łososiem

Rolada szpinakowa z cytrynowym serkiem i łososiem

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

g

kostka

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mrożony szpinak

    1 opakowanie
  • masło 82%

    1 łyżeczka
  • jajka

    3 sztuki
  • mąka pszenna

    1 łyżka
  • kremowy serek o smaku cytrynowym

    1/2 opakowania
  • czosnek

    2 ząbki
  • łosoś wędzony plastry

    200 gram
  • sól morska

  • pieprz cytrynowy

  • pieprz kolorowy

  • sok z cytryny

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Szpinak rozmrażamy, przekładamy na głęboką patelnię, dodajemy masło, sól i czarny świeżo mielony pieprz oraz posiekane drobno ząbki czosnku. Dusimy do chwili odparowania wody i studzimy. Piekarnik rozgrzewamy do 175 stopni. Wystudzony szpinak przekładamy do miski, dodajemy żółtka, mąkę i ubite na sztywną pianę białka. Delikatnie mieszamy i przekładamy na blachę wyłożoną silpatem. Pieczemy ok. 25 minut. Upieczone pod roladę ciasto studzimy, następnie smarujemy cytrynowym serkiem, na którym układamy plastry łososia. Łososia oprószamy pieprzem cytrynowym i kolorowym. Całość ścisło zawijamy w rulon, a następnie pakujemy w folię spożywczą, po czym wkładamy do lodówki na kilka godzin. Roladę podajemy pokrojoną na plastry, skropioną sokiem z cytryny.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat