Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada szpinakowa z cytrynowym serkiem i łososiem

3.0
(11)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mrożony szpinak 1 opakowanie
masło 82% 1 łyżeczka
jajko 3 sztuki
mąka pszenna 1 łyżka
kremowy serek o smaku cytrynowym 1/2 opakowania
czosnek 2 ząbki
łosoś wędzony plastry 200 gram
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
pieprz kolorowy
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada szpinakowa z cytrynowym serkiem i łososiem

Szpinak rozmrażamy, przekładamy na głęboką patelnię, dodajemy masło, sól i czarny świeżo mielony pieprz oraz posiekane drobno ząbki czosnku. Dusimy do chwili odparowania wody i studzimy. Piekarnik rozgrzewamy do 175 stopni. Wystudzony szpinak przekładamy do miski, dodajemy żółtka, mąkę i ubite na sztywną pianę białka. Delikatnie mieszamy i przekładamy na blachę wyłożoną silpatem. Pieczemy ok. 25 minut. Upieczone pod roladę ciasto studzimy, następnie smarujemy cytrynowym serkiem, na którym układamy plastry łososia. Łososia oprószamy pieprzem cytrynowym i kolorowym. Całość ścisło zawijamy w rulon, a następnie pakujemy w folię spożywczą, po czym wkładamy do lodówki na kilka godzin. Roladę podajemy pokrojoną na plastry, skropioną sokiem z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak