ROLADA SZPINAKOWA

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mrożony szpinak

    500 g
  • łyżka mąki

    1
  • łyżeczka masła

    1
  • jajko

    4
  • serek chrzanowy

    2 opakowania
  • ząbek czosnku

    2
  • sól, pieprz

  • łosoś wędzony plastry

    30 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Podsmaż na maśle szpinak z przeciśniętym czosnkiem, solą i pieprzem aż odparuje i ostudź. Żółtka dodaj do szpinaku, białka ubij na sztywno. Delikatnie wymieszaj pianę ze szpinakiem, wsyp przesianą mąkę i wymieszaj. Wylej na blachę z piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia i piecz 15 min w remp 190 stopni. Zimny placek posmaruj twarożkiem, na to ułóż łososia aby pokrył całość. Zwiń ściśle jak roladę. Schładzać około 2 godzin w lodówce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jodaj 02.06.2012 09:00
extra:)
Maryś1 24.09.2010 16:39
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat