Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada szpinakowa

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasta francuskiego 1 opakowanie
szpinaku mrożonego 1 opakowanie
cebule 2 sztuki
pieczarek 10 sztuk
soli 1 łyżeczka
pieprzu 1 łyżeczka
serek topiony śmietankowy 1 sztuka
śmietany 1 łyżeczka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada szpinakowa

Kroki postępowania

1
Szpinak rozmrozić. Cebule obrać i opłukać. Pokroić w kosteczkę i zasmażyć. Pieczarki obrać i opłukać. Pokroić w kosteczkę dodać do cebuli.
Krok 1 - Rolada szpinakowa foto
2
Podsmażyć a następnie wrzucić szpinak. Chwilkę podsmażyć. Przyprawić solą i pieprzem. Dodać serek topiony. Wymieszać. Pod koniec dodać śmietanę i wymieszać.
Krok 2 - Rolada szpinakowa foto
3
Szpinak ostudzić. Ciasto francuskie rozwałkować. Wyłożyć po całości masę szpinakową. Zwinąć w rulon. Wstawić do piekarnika na ok 15-20 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu pokroić.
Krok 3 - Rolada szpinakowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 21.09.2013 14:10
smacznie z szpinakiem
joanna30 30.07.2013 21:02
Szpinak... to cos dla mnie ;)
Dorota76 30.07.2013 21:00
szpinak pod każdą postacią to smakołyk
Róża1 30.07.2013 17:51
pyszności:-)
Cranberry 30.07.2013 16:37
Smaczna roladka
Piotr-21 30.07.2013 15:19
fajne danie
nogawkuchni 30.07.2013 15:08
Uwielbiam szpinak,zatem Twoja propozycja zdecydowanie by mi zasmakowała, smakowicie się prezentuje,ciekawy przepis.
Barbara/zuza22_85 30.07.2013 15:05
bardzo fajna
paulina2157 30.07.2013 14:40
bardzo fajnie wyglada
lara 30.07.2013 14:02
super sprawa
Sylwia26 30.07.2013 13:57
ślinka leci
as28 30.07.2013 13:51
fajna rolada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak