Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada szpinakowa

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szpinak mrożony 1 paczka
jaja 4 sztuki
papryka 1/2 szt
ogórek 1/2 szt
rzodkiew 5 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Żelatyna wieprzowa Prymat
Czosnek suszony Prymat 1 opakowanie
ser biały 1/2 (śmietankowy)

Przepis i sposób przygotowania na: rolada szpinakowa

szpinak smażymy do odparowania wody. doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem i studzimy. ostudzone miksujemy z żółtkami i dodajemy ubite białka, wylewamy na blachę i pieczemy 20 min w temperaturze 160 stopni. warzywa rozdrabniamy lub kroimy w bardzo drobną kostkę, mieszamy z białym serem, doprawiamy do smaku solą i czosnkiem. dodajemy rozpuszczoną żelatynę. masą serową smarujemy placek szpinakowy. zwijamy w roladę, zawijamy folią i wkładamy na kilka godzin do lodówki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 17.02.2014 00:24
wyszła rewelacyjnie i na pewno bardzo smaczna
agataw1990 05.10.2012 10:36
Super pomysł! muszę wypróbować:)
ewaa 04.03.2012 19:19
super pomysł
Joanna108
Joanna108 09.12.2011 10:56
ślicznie wygląda - a pomysł rewelacyjny - chyba wiem, czym zaskoczyć gości ;)
Ania67 16.10.2011 15:49
coś dla mnie:)
ewaa 14.10.2011 21:22
super pomysł
Ewa111 11.09.2011 20:29
Nie lubię szpinaku ,ale taką roladę zjem ze smakiem
monika141 09.09.2011 10:27
Świetna
Joanna60 16.08.2011 17:59
wyborne
Krystyna32 11.08.2011 03:18
super
Wafelek2601 10.08.2011 09:49
bardzo ładnie wygląda
Emiliozo 08.08.2011 20:15
piękne kolory
IlonaAlbertos 31.07.2011 21:28
Wspaniała.
agata1722
agata1722 06.07.2011 11:59
pycha
owca441 05.07.2011 21:25
rewelacja
owca441 05.07.2011 21:25
rewelacja
jeta72 19.06.2011 11:15
super wygląda;)
ben-ka 30.05.2011 15:55
Piękna ta rolada,moja bardziej chuda wyszła:)
Malinka 16.05.2011 22:22
Prawdziwe arcydzieło!
RenataZ-et 15.05.2011 00:01
coś rewelacyjnego!
mysza666 12.05.2011 11:11
Ja bym dodała soli czosnkowej, lub świeżego czosnku do szpinaku, ale pomysł wyśmienity:)
alaaa 10.05.2011 19:24
fajny pomysł
Grazyna0211 10.05.2011 12:38
super pomysł
eduszo
eduszo 05.05.2011 10:26
Bardzo fajne.
Iwona56 04.05.2011 17:42
wspaniała

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak