Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada szpinakowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak mrożony 450g
jajko 4szt
serek
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada szpinakowa

Wrzucam szpinak na patelnię, bez dodatku tłuszczu. Rozmrażam go a gdy woda już prawie odparuje doprawiam solą i smarze kilka minut. Następnie odstawiam go do ostygnięcia. Kiedy jest chłodny dodaję żółtka i miksuje na jednolitą masę. Do białek dodaję szczyptę soli i ubijam na sztywną pianę. Przekładam do miski ze szpinakiem i dokładnie, delikatnie mieszam. Przekładam do formy. wcześniej wyłożyłam papierem do pieczenia i równomiernie rozprowadzam. wkładam szpinak do piekarnika rozgrzanego do 180stopni C na 15/20 minut. Na folię aluminiową wykładam ostudzony szpinak tak aby spód szpinaku był teraz u góry będę zawijała go do wewnątrz rolady. Szpinak smaruję równomiernie serkiem czosnkowym z jednej strony pozostawiam margines około 2/3 cm. Teraz zawijam roladę i wkładam do lodówki na kilka godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak