Przepis i sposób przygotowania na: Rolada śmietanowo-karmelowa
2.Masa śmietanowo-karmelowa:Żelatynę rozpuścić w wrzątku , odstawić do wystygnięcia i lekkiego stężenia. W między czasie śmietanę z cukrem pudrem ubić na sztywną pianę , czekoladę zetrzeć na tarce o małych oczkach , wymieszać ze śmietaną. Do masy wlać żelatynę , zmiksować chwilę całość. Zimny biszkopt rozwinąć ,zdjąć ściereczkę, rozłożyć po całości masę śmietanowo-karmelową. Ponownie zrolować biszkopt , oddzielając go od papieru do pieczenia. Odstawić do lodówki.
3. Krem śmietanowy do dekoracji:Masło utrzeć z cukrem na puch , dodawać po łyżce śmietany oraz sok z cytryny cały czas miksując. Gotową masą udekorować wierzch oraz ścianki rolady. Do tego celu można użyć rękawa cukierniczego lub po prostu rozsmarować krem po całości. Wierch rolady posypać ozdobami cukrowymi.
4.Wstawić do lodówki na noc lub 4-5h by masy dokładnie stężały.