Przepis i sposób przygotowania na: Rolada śmietankowa M&M’s
Następnie wlewać po jednym żółtku oraz po łyżce oleju nie przerywając miksowania.
Wsypać mąkę oraz proszek do pieczenia , delikatnie ale dokładnie wymieszać masę łyżką ( nie miksować!)
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia , przelać masę. Piec 15 min. w piekarniku nagrzanym do 180 st.
Wyjąć biszkopt natychmiast z piekarnika , położyć zwilżoną ściereczkę , zwinąć w rulon wraz z papierem do pieczenia , odstawić do wystudzenia.
2.Masa śmietankowa:Żelatynę rozpuścić we wrzątku , odstawić do wystudzenia.
Śmietankę ubić na sztywną pianę z cukrem pudrem , dodać zimną żelatynę , zmiksować.
3.Draże pokruszyć za pomocą tłuczka do mięsa .
Zimny biszkopt rozwinąć ,zdjąć ściereczkę, rozsmarować po całości 1/2 masy śmietanowej oraz posypać 1/3 draży M&M’s.
Ponownie zrolować biszkopt , oddzielając go od papieru do pieczenia.
Resztą śmietanki posmarować roladę po wierzchu oraz posypać pozostałymi drażami.
Wstawić do lodówki na noc lub 4-5godz by masa dokładnie stężała.