Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada śliwkowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 7 szt
cukier 100 g
mąka pszenna 140 g
olej rzepakowy 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat
śliwki węgierki 400 g

Porada

Bułka tarta, którą używamy pozwala wchłonąć nadmiar soku z owoców

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada śliwkowa

Białka oddzielić od żółtek.Białka ubić na sztywno.Następnie dodać cukier i dalej ubijać .Do masy dodajemy stopniowo żółtka ,cały czas ubijając.Do masy dodać mąkę i olej .Lekko zamieszać.
Śliwki wypestkować i pokroić na mniejsze cząstki.Blachę wyłożyć papierem do pieczenia .Papier obsypać bułka tartą (delikatnie)na bułce ułożyć cząstki śliwek,a następnie wyłożyć ciasto i rozsmarować na całości.Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 200st i piec ok 15 min.Upieczone ciasto wyjąć z piekarnika i wyjąc z blaszki papierem do góry.Zdjąć papier a ciasto ciepłe zwinąć w rulon(można użyć do tego ściereczki)Po wystudzeniu obsypać cukrem pudrem

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Diana Rusiłowicz 30.10.2016 00:49
Przepysznie wygląda :)
Ola1young 26.10.2016 18:37
apetyczna rolada
MAR3STA 25.10.2016 21:30
świetna rolada
2milutka 25.10.2016 19:09
całkiem apetyczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak