Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada serowo-marchwiowa

4.0
(22)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 24x36 cm
jajko 4 sztuki
mąka 4 łyżki
proszek do pieczenia 1/4 łyżeczki
sól 1/4 łyżeczki
Nadzienie:
biały ser 30 dag
śmietana 2 łyżki
sól, pieprz do smaku
cebula 1 sztuka
czosne\\ 2 ząbki
szczypiorek 1 pęczek
marchew 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada serowo-marchwiowa

Marchew gotujemy, studzimy i kroimy wzdłuż w słupki. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Szczypiorek drobno siekamy.
Ser urabiamy ze śmietaną. Jeśli by był za twardy dodajemy mleko. Dokładamy do niego cebulę, szczypiorek. Przeciskamy przez praskę czosnek i doprawiamy do smaku.

Tak wyrobiony serek wykładamy na rozwinięty biszkopt. Układamy na nim marchew i całość zwijamy w roladę. Wierzch dekorujemy częścią sera i posypujemy szczypiorkiem.

Roladę schładzamy. Gotową kroimy pod skosem.

Rolada stanowi doskonałe śniadanie lub kolację. Można także podawać ją jako przystawkę.

Rolada w tym wydaniu może konkurować z pysznymi roladami biszkoptowymi z kremem.
Wygląda równie apetycznie. Różni się smakiem. Ale nikt nie powiedział, ze rolady musza być słodkie!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.01.2014 21:31
Jest znakomita.
pierniczkowo 24.10.2013 14:14
bardzo fajny pomysł na marchewkową roladę :)
Magula 23.10.2013 08:15
bardzo ciekawe połączenie
2milutka 23.10.2013 07:57
ciekawy pomysł
migotka28 22.10.2013 22:24
fajny pomysł na warzywna roladkę chętnie bym taka zjadła
Kuchenka 22.10.2013 21:49
supcio danie
Renataj 22.10.2013 21:01
Apetyczna i pożywna.
w mojej kuchni 22.10.2013 20:27
prawdziwe smakołyki...
Barbara/zuza22_85 22.10.2013 19:36
bardzo smaczna
elka72 22.10.2013 19:30
Pomysłowo i smacznie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak