Przepis i sposób przygotowania na: Rolada serowa z pieczarkami, kurczakiem i papryką
Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić ją na oleju. Dodać do niej drobno posiekane pieczarki i smażyć, aż odparują wodę. Doprawić solą i pieprzem. Wystudzić.
Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać do niego jajka oraz majonez. Wymieszać.
Blaszkę do pieczenia o wymiarach 25x35cm wyłożyć papierem do pieczenia. Rozprowadzić na niej równomiernie masę serową. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 160°C i piec około 15-20 funkcja termoobieg, aż wierzch się przyrumieni.
W trakcie pieczenia paprykę pokroić w drobną kostkę, a pierś z kurczaka pokroić w cienkie plastry, które należy lekko rozbić i oprószyć słodką papryką i majerankiem. Gdy ciasto serowe się zarumieni wyjąć z piekarnika razem z papierem. Rozłożyć na nim metodą w pasy - pieczarki, mięso z kurczaka i paprykę. Ciasto serowe zwinąć ściśle w roladę i zawinąć ją w ten sam papier, na którym się piekło. Roladę razem z papierem zawinąć jeszcze w folię aluminiową. Końcówki zakręcić, tak jak cukierka. Zawiniętą roladę ułożyć ponownie na blaszce i wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec kolejne 30 minut, funkcja termoobieg.