Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada serowa pieczona

3.0
(19)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

ser żółty 30 dag
jaja 4 sztuki
majonez 3 łyżki

Nadzienie

pierś z kurczaka podwójna 1 sztuka
pieczarki 25 dag
cebula biała 1 sztuka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada serowa pieczona

Kroki postępowania

1
1. Ser ścieramy na grubych oczkach tarki.
Krok 1 - Rolada serowa pieczona foto
2
2. Białka jaj ubijamy na sztywno, na koniec dodajemy żółtka i miksujemy jeszcze kilka minut.
Krok 2 - Rolada serowa pieczona foto
3
3. Do otrzymanej masy dodajemy starty ser żółty, majonez i wszystko razem delikatnie mieszamy.
Krok 3 - Rolada serowa pieczona foto
4
4. Wylewamy ciasto na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 minut.
Krok 4 - Rolada serowa pieczona foto
5
5. Pieczarki ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Krok 5 - Rolada serowa pieczona foto
6
6. Cebulę kroimy w drobną kostkę.
Krok 6 - Rolada serowa pieczona foto
7
7. Na rozgrzanej patelni smażymy cebulkę z pieczarkami z dodatkiem soli i pieprzu do momentu wyparowania wody.
Krok 7 - Rolada serowa pieczona foto
8
8. Piersi kroimy i rozbijamy na grubość około pół centymetra. Przyprawiamy solą i pieprzem.
Krok 8 - Rolada serowa pieczona foto
9
9. Upieczone ciasto wykładamy razem z papierem, kładziemy na nim ciasno kawałki piersi.
Krok 9 - Rolada serowa pieczona foto
10
10. Na piersiach rozkładamy usmażone pieczarki z cebulą.
Krok 10 - Rolada serowa pieczona foto
11
11. Korzystając z podłożonego papieru zwijamy ciasto w roladę.
Krok 11 - Rolada serowa pieczona foto
12
12. Kładziemy całość ponownie na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni na pół godziny. Od góry również przykrywamy papierem.
Krok 12 - Rolada serowa pieczona foto
13
13. Wyciągamy upieczoną roladę i kroimy w plastry grubości 1 cm.
Krok 13 - Rolada serowa pieczona foto
14
14. Rolada jest pyszna zarówno na gorąco, jak i na zimno.

Smacznego !!!
Krok 14 - Rolada serowa pieczona foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 05.08.2014 09:49
pyszności- zabieram przepis
Kejti 25.04.2014 19:31
Wygląda rewelacyjnie i na pewno jest smaczna :-)
Kuchenka 25.04.2014 12:04
rewelacja!!!
nogawkuchni 25.04.2014 08:52
Wygląda genialnie i smakuje z pewnością rewelacyjnie,kuszący deser.
Krystyna32 25.04.2014 06:59
wygląda pysznie
Lidzia 25.04.2014 06:44
Pięknie wygląda i tak smakuje.
caralajna 25.04.2014 06:15
bardzo apetyczna, nie jadłam jeszcze takiej
w mojej kuchni 25.04.2014 01:23
moje smaki na tym talerzu..
Janina 24.04.2014 22:35
Świetny pomysł na roladę;)
Malinka 24.04.2014 22:14
Zjadłabym ze smakiem, pycha!
2milutka 24.04.2014 21:51
świetna rolada!
ao_12 24.04.2014 21:47
apetycznie wygląda, poproszę o kawałek:)
Edith85 24.04.2014 20:45
wygląda apetycznie
gosia56 24.04.2014 20:27
Super pomysł poproszę kawałek ;)
Mniam 24.04.2014 20:24
Wspaniała rolada! Myślałam, że to deser :)
Renata9 24.04.2014 20:13
smaczne danie
Bernadeta1 24.04.2014 20:04
bardzo, bardzo smacznie wygląda i tak na pewno smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak