Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada serowa

2.0
(10)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serek topiony 3-4 sztuki
parówki 3-4 sztuki
papryka czerwona 1
Szczypiorek cienki 1 pęczek
pieprz do smaku
ser gouda 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada serowa

Ser żółty parzymy w gotującej wodzie; najlepiej gotować go na wolnym ogniu ok 15 minut. Trzeba uważać aby się nie rozpuścił. Następnie wyjmujemy na szklaną deskę lub folię i rozciągamy na ile jest to możliwe.
Parówki (berlinki), paprykę, szczypiorek kroimy drobno i mieszamy z serkami śmietankowymi firmy Hochland; doprawiamy pieprzem. Na rozciągnięty ser wykładamy powstałą masą, rozsmarowujemy i zwijamy w roladę. Następnie zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na 2-3 godziny albo całą noc.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 18.02.2014 15:58
super roladka
agnieszka214 18.02.2014 14:42
świetna roladka musze kiedyś wypróbowac aby zrobic
Kuchenka 18.02.2014 13:36
smaczne to!
Pomocnik 18.02.2014 13:35
pięknie i pysznie
Milka100 18.02.2014 13:12
ale świetna rolada
Anna169Hosz 18.02.2014 12:53
Zgadzam się trzeba zrobić - pyszna :)
Aida 18.02.2014 12:38
zatem trzeba zrobić i posmakować ;)
dodi 18.02.2014 12:36
jestem ciekawa smaku tej roladki
bogusia19 18.02.2014 12:18
pomysłowo zrobione
Ania321 18.02.2014 12:12
ciekawy przepis :)
adelajda 18.02.2014 11:37
wygląd apetycznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak