Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada schabowa.

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
sól do smaku
pieczarki 50 dag
Papryka słodka mielona Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada schabowa.

Schab obmywamy. Następnie kroimy na pół wzdłuż (nie do końca), te dwie części rozkładamy na boki i w połowie je przekrawamy tak aby schab się stawał coraz bardziej płaski. Lekko rozbijamy tłuczkiem. Solimy i pieprzymy z obu stron.
Pieczarki smażymy i doprawiamy. Kroimy w drobną kosteczkę i rozkładamy na schabie. Schab zwijamy w roladę i wkładamy do naczynia żaroodpornego.
Posypujemy papryką i polewamy oliwą. Wkładamy do piekarnika nastawionego do 180 stopni i pieczemy ok 1 h.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 02.09.2014 07:24
świetne mięsko
Krzysztof15 01.09.2014 20:55
bardzo lubie
Iwusia 01.09.2014 20:38
podoba mi się ten przepis
wwwiolka 01.09.2014 20:32
Bardzo fajny przepis.
eMMe 01.09.2014 20:05
Świetna na niedzielny obiad:)
Anna20 01.09.2014 19:46
pyszna rolada lubię takie :)
as28 01.09.2014 19:43
aż chce się jeść
Czyki 01.09.2014 19:21
Wygląda niezwykle apetycznie :)
cukiereczek 01.09.2014 19:16
super rolada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak