Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada schabowa z pieczarkami

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 - 1 1/2 kg
pieczarki 1/2 kg
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
sól
pieprz
Papryka ostra mielona Prymat 2 łyż
olej
natka pietruszki 1-2 łyż
Liść laurowy suszony Prymat 2-3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada schabowa z pieczarkami

Kroki postępowania

1
Posiekaną cebulę szklimy na oleju. Dodajemy posiekane pieczarki i czosnek. Całość dusimy do miękkości. Na koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz dodajemy natkę. Dokładnie mieszamy.
Krok 1 - Rolada schabowa z pieczarkami foto
2
Mięso płuczemy i osuszamy. Schab rozcinamy (nie do końca) i rozkładamy jak książkę. Mięso nacieramy solą i pieprzem. Następnie dokładnie smarujemy papryką wymieszaną z dwoma łyżkami oleju.
Krok 2 - Rolada schabowa z pieczarkami foto
3
Na mięsie równomiernie rozkładamy farsz i zwijamy w roladę. Mięso związujemy sznurkiem i wkładamy do rękawa foliowego. Dodajemy liście laurowe i zamykamy. Na środku robimy niewielki otwór w folii. Mięso pieczemy ok 1 1/2 do 2 godzin w 180 stopniach.
Smacznego!
Krok 3 - Rolada schabowa z pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

inka2012 28.05.2015 11:20
uwielbiam to połączenie :)
Maridka19 28.05.2015 09:40
Super pomysł :)
zabcia117 28.05.2015 07:27
Świetne :)
fotoviderek 28.05.2015 07:08
Takie mięsko lubię :)
wwwiolka 27.05.2015 23:08
Bardzo fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak