Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada schabowa z farszem boczkowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 1 kg
cebula 3 sztuki
boczek wędzony 200 g
jajko 1 sztuka
musztarda 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada schabowa z farszem boczkowym

1. Schab rozciąć z trzech stron, rozłożyć jak książkę. Oprószyć solą i pieprzem.
2. Cebule obrać posiekać.
3. Z boczku obciąć skórkę, pokroić w kostkę.
4. Cebulę wymieszać z boczkiem, musztardą, jajkiem i tartą bułką, doprawić solą.
5. Na rozłożonym schabie rozsmarować farsz, zwinąć go wzdłuż dłuższego boku, zawiązać nicią.
6. Roladę piec w natłuszczonej brytfance przez 60 minut w temperaturze 200 stopni; podlewać wodą!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak