Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada rybna

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza manna 20 g
śmietana 150 g
cebula 50 g
mleko 250 g
morszczuk 850 g
olej 30 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 40 g
sól i pieprz
sól i pieprz 300 g

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada rybna

Cebulę obrać, pokroić w kostkę.
Na patelni rozgrzać olej, przesmażyć cebulkę.
Rybę wyfiletować.
Bułkę czerstwą namoczyć w mleku, odcisnąć,zemleć z morszczukiem i cebulką.
Do masy rybnej dodać kaszę manną,jajko,sól i pieprz,dokładnie masę wymieszać.
Formować z masy rybnej wałek, obtoczyć w bułce, wyłożyć do formy wysmarowanej margaryną.
Włożyć roladę rybną do piekarnika,piec 30 minut, podlewając 3 łyżkami wody.
Śmietanę osolić,dodać do rolady pod koniec pieczenia.
Upieczoną roladę rybną kroić w plastry,polać sosem z pieczenia

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak