Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada rybna

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z łososia 1/4 kg.
fasolka szparagowa zielona garść
śmietana słodka 1/2 l.
sok z cytryny
wino białe wytrawne 4 łyżki
sól
pstrąg wędzony filet 1/2 kg.

Przepis i sposób przygotowania na: rolada rybna

ryby umyć osuszyć łososia pokroić w paski skropić sokiem z cytryny,pstrąga pokroić i włożyć na 10min.do zamrażalnika,fasolkę oczyścić i ugotować w osolonym wrzątku,wyjąć pstrąga i zemleć w maszynce do mielenia mięsa wraz ze śmietaną dodać wino,następnie w formie najlepiej keksowej układać warstwami 1/3 farszu z pstrąga,połowę łososia,połowę fasolki,ponownie 1/3 pstrąga resztę łososia,fasolki i pozostałym farszem z pstrąga wierzch przykryć folią aluminiową formę z rybą wstawić do większej formy wypełnionej do połowy wodą i piec w kąpieli wodnej ok.1 godziny w temp.110st.można pieczeń tę obłożyć przed układaniem warstw w formie keksowej plasterkami marchewki lub cukinii ale nie koniecznie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 02.08.2013 22:49
Taka rolada jest super na kolację
Rafał10 23.05.2012 20:13
łosoś i fasolka razem brzmi świetnie !!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak