Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada rybna

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety rybne 50 dag
włoszczyzna
cebula 1 średnia
Liść laurowy suszony Prymat 2
jaja 2
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
masło 1.5 łyżki
natka pietruszki 1.5 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada rybna

Włoszczyznę oraz cebulę obieramy myjemy i osuszamy następnie kroimy na kawałki. Zalewamy 3 szklankami wody , doprawić przyprawami i ugotować . Po ugotowaniu wywar ostudzić. Filety opłukać następnie osuszyć , na mniejsze kawałki zemleć z cebulą o drobnym sitku . Dodać bułkę tartą jajka oraz posiekaną pietruszkę . Całość wyrabiamy na masę ma być kleista jak pasztet. Przyprawiamy jeszcze raz solą oraz pieprzem . Na zwilżonej i posmarowanej resztą masła kilkakrotnie złożone gazie (siateczka jak do szynki domowej) ułożyć masę rybną nadajemy jej podłużny kształt. Zawinąć i związać końce. Następnie gotową roladę dajemy do wrzątku z włoszczyzny i gotujemy 20-25 minut. Po ugotowaniu przełożyć na talerz i czekać aż ostygnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 28.03.2015 09:20
ładnie i apetycznie
Smaczna_B 27.03.2015 16:46
Zamiast bułki tartej ja dodaję bułkę namoczoną w mleku oraz kaszę mannę.
Ela15 27.03.2015 11:31
ciekawy przepis
ben-ka 27.03.2015 11:11
Lubię taką rybkę, jest delikatna i dietetyczna.
Justi2401 27.03.2015 09:37
Wygląda bardzo smacznie ;)
Damiano
Damiano 27.03.2015 09:22
Ciekawie wygląda
Pyszota 27.03.2015 08:55
pięknie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak