Przepis i sposób przygotowania na: Rolada Pinacolada w chrupiącym cieście migdałowo – kokosowym
Odcedzamy , okładamy rozdzielone do „podeschnięcia” , a następnie tworzymy prostokąt zakładając jeden płat lasagne na drugi.
Obranego ananasa kroimy w drobną kosteczkę , dodajemy pokrojone mango, a następnie zalewamy malibu i posypujemy odrobiną cukru pudru.
Przygotowane nadzienie nakładamy przez środek naszego ciasta makaronowego , zakładając boki do środka , tak by nadzienie nie wypłynęło , a następnie zwijamy roladkę.
Jeśli obawiamy się , że roladka może się otworzyć przewiązujemy ją nicią , którą zdejmiemy zaraz po usmażeniu.
Obtaczamy w rozbełtanym jajku , a następnie w wiórkach kokosowych wymieszanych z płatkami migdałów.
Pozostawiamy na ok. 5 minut do „sklejenia”.
Smażymy z każdej strony po kilka minut na rozgrzanym klarowanym maśle.
Zarówno wiórki kokosowe jak i płatki migdałów muszę się ładnie zezłocic.
Podajemy gorące obficie posypane cukrem pudrem.
Świetnym dodatkiem może być tu również kleks bitej śmietany lub gałka lodów waniliowych.
Pycha!
Smacznego!