Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada orzechowa z bitą śmietaną

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 4 szt
orzechy mielone 10 dag
cukier 10 dag
bita śmietana
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada orzechowa z bitą śmietaną

Żółtka utrzeć na pulchną masę z dodatkiem cukru po czym dodać orzechy i całość dokładnie wymieszać.
Na koniec dodać białka ubite na sztywną piane, delikatnie połączyć.
Przelać ciasto do formy wysmarowanej tłuszczem i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 10 minut.
Przed podaniem posmarować bitą śmietaną i zwinąć w roladę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 01.03.2011 17:45
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak