Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada orzechowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 4 szt.
cukier 7 dag
bita śmietana 25 dag
orzechy mielone 7 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada orzechowa

Żółtka utrzeć z cukrem dodając orzechy i piane z białek. Na formę wyłożyć papier pergaminowy lub folie aluminiową piec 10 min. Wystudzony płat wyjąć z formy i posmarować bitą śmietaną i ostrożnie zwijać w roladę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak