Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada orzechowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto: mąka pszenna 25 dag
cukier puder 10 dag
żółtko jajek 2 szt
śmietana 2 łyżki
margaryna 10 dag
proszek do pieczenia 1 kopiata łyżeczka
Masa: białka 2 szt
cukier 5 dag
orzechy laskowe 10 dag
lukier wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada orzechowa

Ciasto: mąkę, proszek i margarynę posiekać nożem, dodać żółtka wymieszane ze śmietaną i cukrem pudrem. Zagnieść ciasto i rozwałkować. Przełożyć do formy.
Masa: białka ubić na sztywno, dodać cukier i jeszcze chwilę ubijać. Na koniec dodać zmielone orzechy. Masę wyłożyć na rozwałkowane ciasto, zrolować je i piec w temp. 180 stopni przez około 25 minut.
Ostudzoną roladę udekorować lukrem lub według uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 13.02.2014 16:53
Smaczna taka rolada :-)
cooleczka 03.02.2014 16:13
poproszę kawałek:)
Róża1 29.11.2013 10:54
bardzo smakowicie wygląda:-)
aisza1 01.05.2013 07:09
smakowicie wygląda
Noruas 16.02.2013 22:39
fajne ciasto, ja dopiero uczę się piec więc podziwiam :)
muffina 16.02.2013 21:11
no to co jemy?;D
gosia56 16.02.2013 19:36
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak