Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada nadziana skarbami jesieni

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet drobiowy 300 g
grzyby leśne 300 g
ser żółty 50 g
cebula 1 szt
olej do smażenia 3 łyżki
sól do smaku 1 szt
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 3 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada nadziana skarbami jesieni

Filet rozkroić w taki sposób by uzyskać jak największą powierzchnię po jego rozbiciu tłuczkiem. Solimy.

Cebulę zeszklić dodać grzyby, dusić ok 10 min, do miękkości. Przyprawić do smaku.

Farsz grzybowy wykładamy równo na rozbitego fileta, na farsz układamy plastry sera żółtego. Całość zwijamy jak roladę, posypujemy z wierzchu przyprawą do kurczaka, zawijamy w folię aluminiową. Pieczemy w piekarniku ok. 25 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 22.01.2013 23:24
z chęcią zjadłabym taki obiad
mirosława4 19.12.2012 19:07
wygląda przepysznie
EmciaPichci 07.12.2012 08:25
wygląda bardzo apetycznie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak