Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada mięsna z warzywami

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 0,5 kg
cukinia 1 szt
pieczarki 15 dag
marchewka ugotowana 1 szt
ser plastry 3 szt
olej do smażenia 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 0,5 szk.
sól do smaku
przyprawa do potraw Kucharek do smaku
jajko 1 szt
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada mięsna z warzywami

Kroki postępowania

1
Mięso mielone wyrabiamy bardzo dokładnie z jajkami, odciśniętą bułką tartą i przyprawami.
Marchewkę w plastrach krótko zanurzamy we wrzątku, tak aby była trochę miękka. Pieczarki pokrojone w plastry podsmażamy. Cukinię kroimy na takie plastry jak marchew i także zanurzamy w gorącej wodzie na chwilę.
Krok 1 - Rolada mięsna z warzywami foto
2
Z przygotowanej masy robimy placek, na który wykładamy warzywa i plaster sera.
Krok 2 - Rolada mięsna z warzywami foto
3
Zwijamy w rulon i obsmażamy z wszystkich stron na patelni po czym dusimy pod przykryciem do miękkości.
Krok 3 - Rolada mięsna z warzywami foto
4
Roladę kroimy na plastry i dekorujemy wg własnego uznania.
Krok 4 - Rolada mięsna z warzywami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

owca441 11.11.2013 13:16
fajne mięsko
gosia56 11.11.2013 09:37
napewno pyszne
iwi 11.11.2013 07:44
Warto taką przyrządzić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak