Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada marchewkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina 1 kg
wieprzowina 1 kg
mięso drobiowe 40 dag
słonina 10 dag
Sól czosnkowa jodowana Prymat
pieprz
jajko 2 szt.
natka pietruszki
marchewki 6 szt.
olej 2 łyżki
wino białe wytrawne 1/2 szkl.
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada marchewkowa

Marchew ugotować. Cielęcinę rozkroić na płat, oprószyć solą i pieprzem. Wieprzowinę i mięso drobiowe zemleć ze słoniną. Wymieszać z jajkami, przyprawić. Cielęcinę posmarować masą mięsną, położyć marchewki, zwinąć w roladę, obwiązać, piec 1,5 godz. w 200 stopniach, polewając wytwarzającym się sosem. Bulion rozpuścić w 1 szklance wrzątku, dodać wino i żelatynę. Ostudzoną pieczeń posmarować tężejącą galaretą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak