Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada makowo-waniliowo-brzoskwiniowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
białko 1/2 szklanka
cukier 1/2 szklanka
mak 1/2 szklanka
mąka 1/2 szklanka
Krem:
budyń waniliowy 1 opakowanie
mleko 1/2 l
masło 1 kostka
cukier 1/2 szklanka
brzoskwinie 4 sztuki
do przybrania:
śmietana 30% 1/2 szklanka
brzoskwinia 4 sztuki
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada makowo-waniliowo-brzoskwiniowa

Białka ubijamy z cukrem, dodajemy mąkę, mak i delikatnie mieszamy. Blaszkę natłuszczamy i przekładamy na nią ciasto. Pieczemy 15 minut w temperaturze 180 stopni. Ciasto posypujemy cukrem, przykrywamy ściereczką, wyjmujemy ciasto i zwijamy roladę razem ze ściereczką.
Budyń gotujemy, studzimy, dodajemy brzoskwinie pokrojone w paseczki.
Rozwijamy roladę i smarujemy ja kremem - zwijamy ponownie.
Wierzch dekorujemy bitą śmietaną, ozdabiamy brzoskwiniami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pigila
pigila 25.05.2011 17:35
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak