Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada makowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

masa makowa 1 puszka
jabłka 1 szt
rodzynki 4 łyżki

biszkopt

jajko 4 szt
cukier 4 łyżki
cukier waniliowy 1 łyżka
mąka pszenna 4 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada makowa

Biszkopt:
Białka ubijamy na sztywną pianę, ciągle ubijając dodajemy cukier i cukier waniliowy. Następnie dodajemy żółtka, ubijamy. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy do masy jajecznej, mieszamy. Wylewamy na blaszkę i pieczemy w temperaturze 180 stopni ok 12-15 minut. Gorący biszkopt przekładamy na ściereczkę wysypaną cukrem pudrem i zwijamy w rulon
Mak : Do gotowej masy makowej dodajemy rodzynki i jabłko starte na tarce o dużych oczkach, mieszamy.
Wystudzony biszkopt rozwijamy i smarujemy masą makową, ponownie zwijamy. Gotowe ciasto polewamy polewą czekoladową.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 15.02.2016 09:54
rewelacyjna rolada
mirosława4 16.01.2016 16:28
takiej jeszcze nie jadłam , zapowiada się smacznie
agnieszka214 16.01.2016 14:58
Smakowita roladka
misia123410 16.01.2016 13:04
coś innego a pysznego
Motorek 16.01.2016 12:17
fajna roladka
Małgorzata92 16.01.2016 09:53
Takiej jeszcze nie jadłam :)
Franciszek 16.01.2016 00:35
dobry pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak