Rolada makowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    500 g
  • drożdże

    40 g
  • cukier

    3 łyżki
  • sól

    1/2 łyżeczki
  • jaja

    1 sztuka
  • płatki owsiane

    2 łyżki
  • olej

    2 łyżki
  • ciepłe mleko

    3/4 szklanki
  • masa makowa

    500 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki wsypać do malaksera i dokładnie wyrobić ciasto. Podzielić je na dwie części i rozwałkować na grubość ok. 1 cm. Na każdy z płatów wyłożyć masę makową i delikatnie rozprowadzić po całości. Zawinąć w rulon, przełożyć na blaszkę i piec w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 23.06.2013 12:20
Niebo w gębie.
miroslawa 02.06.2013 15:28
pyszna rolada, sama taką robię
justys759 02.06.2013 12:57
rewelacyjnie wygląda
IwonaDD 02.06.2013 10:59
wyszła perfekcyjna
Kolorowa 02.06.2013 10:22
Ładne zdjęcie.
adelajda 02.06.2013 10:16
bardzo ładna
Cranberry 02.06.2013 10:04
pyszności :)
iwi 02.06.2013 09:58
Smaczna roladka.
Piotr-21 02.06.2013 09:47
pyszne ciastko
Barbara/zuza22_85 02.06.2013 09:37
bardzo dobra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat