Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada makowa

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 500 g
drożdże 40 g
cukier 3 łyżki
sól 1/2 łyżeczki
jaja 1 sztuka
płatki owsiane 2 łyżki
olej 2 łyżki
mleko ciepłe 3/4 szklanki
masa makowa 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada makowa

Wszystkie składniki wsypać do malaksera i dokładnie wyrobić ciasto. Podzielić je na dwie części i rozwałkować na grubość ok. 1 cm. Na każdy z płatów wyłożyć masę makową i delikatnie rozprowadzić po całości. Zawinąć w rulon, przełożyć na blaszkę i piec w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 23.06.2013 12:20
Niebo w gębie.
miroslawa 02.06.2013 15:28
pyszna rolada, sama taką robię
justys759 02.06.2013 12:57
rewelacyjnie wygląda
IwonaDD 02.06.2013 10:59
wyszła perfekcyjna
Kolorowa 02.06.2013 10:22
Ładne zdjęcie.
adelajda 02.06.2013 10:16
bardzo ładna
Cranberry 02.06.2013 10:04
pyszności :)
iwi 02.06.2013 09:58
Smaczna roladka.
Piotr-21 02.06.2013 09:47
pyszne ciastko
Barbara/zuza22_85 02.06.2013 09:37
bardzo dobra
Agnieszka-87-25 02.06.2013 09:27
lubię ciasta z makiem smacznie to wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak