Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada makowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąki 50 dag
mleko 1 szkl
żółtko jajek 3
drożdży 5 dag
cukru 10dag
margaryny (roztopionej) 10 dag
soli szczypta
masa makowa gotowa 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: rolada makowa

z ciepłego mleka, łyżeczki cukru, soli, łyżeczki mąki i drożdży zrobić rozczyn i pozostawić w ciepłym miejscu do podrośnięcia. Wlać go do reszty mąki razem z ubitymi z cukrem żółtkami, wyrabiając powoli wlewać roztopiony tłuszcz. Po wyrobieniu odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Jak ciasto wyrośnie to uformować z niego 2 prostokąty, posmarować je makiem i zrolować. piec w 180 st przez 40 min.po upieczeniu posypać cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona43 12.11.2011 17:52
fajny przepis
Iwona43 12.11.2011 17:52
fajny przepis
grazia1 14.06.2011 20:01
extra roladka
Aniunia773 03.05.2011 13:45
super
Aniunia773 03.05.2011 13:45
super
MAR3STA 01.04.2011 22:35
znakomita!
oliwkowa
oliwkowa 29.03.2011 01:32
Uwielbiam
Dorota59 10.03.2011 08:15
lubimy
Teresa19 05.03.2011 13:48
Fajna strucelka.
IKrakowianka 03.03.2011 13:10
ślicznie Ci wyszła
Robert10 27.02.2011 17:59
pyszny makowczyk
alaaa 25.02.2011 17:22
ładny,,

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak