rolada leśna

rolada leśna

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    5 szt
  • cukier

    5 łyzka
  • mąka

    5 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

2 łyżki kakao

1 łyżeczka proszku

3 łyżki wody
100 gram margaryny

masa ;

śmietana 36 % 600ml

100 g cukru

4 łyzeczki zelatyny rozpuszczonej w mleku (studzimy )

100 ml mleka do żelatyny


borówki ok 300 g
Jak zrobić?

Biszkopt ; Jaja ubijamy na białą masę , dodajemy stopniowo cukier , nadal ubijając , następnie dodajemy stopioną i ostudzoną margarynę i wodę , na koniec mąkę z kakaem i proszkiem , pieczemy 10 min na dużej blaszce z piekarnika ;) Masa ; śmietanę ubijamy z cukrem , żelatynę rozpuszczamy w mleku i studzimy , taką wlewamy do śmietany ( odkładamy sobie troszkę do dekoracji ), na koniec dodajemy borówki i smarujemy gotową masą cały biszkopt ,nastepnie zwijamy i schładzamy . Moje jeszcze potzrebuje chłodzenia ,ale chciałm zdążyć dodac do galerii , właśnie skończyłam piec

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

aredzimska

19.03.2013 10:43
wygląda przepysznie :D

Anna133

09.08.2012 19:42
I tak samo smakuje , lekka delikatna , rozpływa się w ustach , ostatnio coś odeszłam od ciast z masami margarynowymi , jakieś cieżkie mi się wydają

agam26

08.08.2012 11:01
bardzo ładnie wygląda

Anna133

07.08.2012 13:59
jaki zachwyt , musicie ja wypróbować :)

iziona

07.08.2012 08:51
Piękna!

BeataJ

06.08.2012 21:33
pyszności

Aleksandraa

06.08.2012 18:45
ekstra

Zdzisław

06.08.2012 16:43
cudeńko słodkie

Kekerboom

06.08.2012 16:25
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat