Rolada kokosowa

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wiórki kokosowe

    200 g
  • śmietana 12%

    400 ml
  • masło miękkie

    250 g
  • cukier puder

    5 łyżek
  • kakao

    2 łyżki
  • herbatniki

    400 g
  • cukier wanilinowy

    1 op
  • wódka

    1 kieliszek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wiórki namoczyć w 9 łyżkach śmietany i wódce. Odstawić na 2-3 godziny.
Następnie dodać 2 łyżki cukru pudru i 150 g masła. Dokładnie wymieszać.

Herbatniki (4 opakowania po 100g) zmielić i dodać do tego :
3 łyżki cukru pudru
100 g miękkiego masła
7 łyżek śmietany
cukier wanilinowy
2 łyżki kakao
Wszystko wymieszać na jednolitą masę.
Ciasto podzielić na dwie części. Rozwałkować.
Na każdą część nałożyć przygotowana masę wiórkową i zwinąć w folię spożywczą.
Włożyć do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mniam 10.02.2014 19:07
Zdecydowanie coś dla mnie, bo lubię słodkości z wiórkami kokosowymi.
Czarnula87 10.02.2014 15:35
prezentuje się smacznie, z chęcia przyrządzę w domu
monika141 10.02.2014 13:37
pyszna rolada
Jadwiga/Jaga85 10.02.2014 13:21
Pyszna musi być!
Aida 10.02.2014 13:17
Polecam, bo jest naprawdę smaczna! Nawet Ci którzy nie przepadają za wiórkami, jedzą ją chętnie :)
Agata3 10.02.2014 12:56
znakomita! lubię taką :)
Piotr-21 10.02.2014 12:51
ale dobra :)
nogawkuchni 10.02.2014 12:44
Pyszna rolada,smakowicie się prezentuje,interesujący przepis,świetny deser.
Barbara/zuza22_85 10.02.2014 12:43
pyszna rolada
Ania321 10.02.2014 12:23
zjadłabym z przyjemności :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat