Rolada kokosowa

Rolada kokosowa

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wiórki kokosowe

    200 g
  • śmietana 12%

    400 ml
  • masło miękkie

    250 g
  • cukier puder

    5 łyżek
  • kakao

    2 łyżki
  • herbatniki

    400 g
  • cukier wanilinowy

    1 op
  • wódka

    1 kieliszek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wiórki namoczyć w 9 łyżkach śmietany i wódce. Odstawić na 2-3 godziny.
Następnie dodać 2 łyżki cukru pudru i 150 g masła. Dokładnie wymieszać.

Herbatniki (4 opakowania po 100g) zmielić i dodać do tego :
3 łyżki cukru pudru
100 g miękkiego masła
7 łyżek śmietany
cukier wanilinowy
2 łyżki kakao
Wszystko wymieszać na jednolitą masę.
Ciasto podzielić na dwie części. Rozwałkować.
Na każdą część nałożyć przygotowana masę wiórkową i zwinąć w folię spożywczą.
Włożyć do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Mniam

10.02.2014 19:07
Zdecydowanie coś dla mnie, bo lubię słodkości z wiórkami kokosowymi.

Czarnula87

10.02.2014 15:35
prezentuje się smacznie, z chęcia przyrządzę w domu

monika141

10.02.2014 13:37
pyszna rolada

Jadwiga/Jaga85

10.02.2014 13:21
Pyszna musi być!

Aida

10.02.2014 13:17
Polecam, bo jest naprawdę smaczna! Nawet Ci którzy nie przepadają za wiórkami, jedzą ją chętnie :)

Agata3

10.02.2014 12:56
znakomita! lubię taką :)

Piotr-21

10.02.2014 12:51
ale dobra :)

nogawkuchni

10.02.2014 12:44
Pyszna rolada,smakowicie się prezentuje,interesujący przepis,świetny deser.

Barbara/zuza22_85

10.02.2014 12:43
pyszna rolada

Ania321

10.02.2014 12:23
zjadłabym z przyjemności :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat