Rolada kawowa dla smakoszy

Rolada kawowa dla smakoszy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Biszkopt

  • migdały

    10 dag
  • jajko

    3 sztuki
  • cukier

    3 łyżki
  • kawa rozpuszczalna

    2 łyżki
  • cukier puder

  • Krem:

  • śmietana kremówka

    25 dag
  • cukier

    3 łyżki
  • kawa rozpuszczalna

    2 łyżki
  • cynamon

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Migdały sparzyć, obrać ze skórki, zemleć. Żółtka z cukrem ubić na puszystą masę, dodać migdały i kawę. Białka ubić na sztywną pianę, połączyć z żółtkami. Masę wyłożyć na przygotowaną blachę. Piec 10-12 min w temp. 200° C. Przygotować krem: kawę rozpuścić w 2 łyżkach wody. Śmietanę ubić z cukrem, dodać cynamon i kawę. Krem równo rozsmarować na biszkopcie.Ciasto zwinąć w roladę, schłodzić. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
halinka1011 15.10.2011 15:49
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat