ROLADA JOGURTOWA

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    4 szt
  • mąka

    2/3 szklanki
  • cukier

    2/3 szklanki
  • proszek do pieczenia

    1/2 łyżeczki
  • śmietana 30%

    200 ml
  • cukier puder

    1/2 szklanki
  • cukier waniliowy

    1 opakowanie
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    3 łyżeczki
  • skórka z cytryny

    1 szt
  • twaróg

    20 dag
  • Krem:

    200 ml
  • jogurt

    200 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

BISZKOPT:
Białka ubij z cukrem, wymieszaj delikatnie z żółtkami, mąką i proszkiem do pieczenia. Ciasto rozłóż na blasze przykrytej papierem do pieczenia, piec około 10 minut w 200 stopni. Po upieczeniu roladę zwiń ze ściereczką, wystudź.
KREM:
żelatynę namocz, rozpuść, podgrzewając, śmietanę ubij na sztywno, a jogurt utrzyj z cukrami, wymieszaj ze skórką cytrynową i zmielonym twarogiem, dodaj żelatynę i wymieszaj z ubitą śmietaną.
Rozwiń roladę rozłóż tężejący krem i zwiń

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
magdalea 18.07.2011 23:19
ale smakowita
Justyna223 10.07.2011 21:44
na pewno pyszna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat