Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada jajeczno-szpinakowa z łososiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 7
żółty ser 20 dag
szpinak 40 dag
sól
pieprz
wędzony łosoś 15 (w plastrach)
twaróg 40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada jajeczno-szpinakowa z łososiem

Jajka ubić z solą i pieprzem. Żółty ser zetrzeć na wiórki i dodać do jajek. Masę wylać na blachę (36cmx36cm) wyłożoną papierem do pieczenia.

Rozmrożony i odciśnięty z wody szpinak wyłożyć na masę jajeczną. Piec w piekarniku w temp. 170 stopni Celsjusza przez ok. 15-20 min. Wystudzić.

Na omlecie rozsmarować serek, położyć plastry łososia i zwijać jak roladę. Zawinąć w folię aluminiową i schłodzić w lodówce ok. 3h.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 30.03.2013 18:38
wygląda świetnie
eliza135 04.02.2013 20:15
lubię łososia
cukiereczek 14.08.2011 08:59
mniam
Hanna8 04.05.2011 17:55
fajna przekąska na imprezę. pomysłowe szybkie i pewnie smaczne oczywiście dla osób lubiących szpinak:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak